Обсъдиха възможностите за прилагане на „зелени“ решения в градска среда

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 3 Май 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Обсъдиха възможностите за прилагане на „зелени“ решения в градска среда

Експерти обсъдиха в Бургас възможностите за прилагане на „зелени“ решения в развитието на градската среда. Събитието се проведе в Експоцентър „Флора“, а на него присъстваха зам.-кметът Весна Балтина, главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов, представители на природозащитни организации.

По време на форума арх. Бурулянов представи идейни решения за развитието на зелената система на Бургас. Те са концентрирани към реновиране и създаване на нови зелени пространства в града, сред които парк „Света Троица“ в к-с „Славейков“, парк „Минерални бани“ и парк „Меден рудник“.

Идейните проекти имат за цел да се подобри състоянието на съществуващите паркове и те да бъдат по-добре свързани с жилищните райони, да се създадат разнообразни зони за спорт, отдих и различни атракции. В същото време се търси баланс между внедряването на нови решения и запазване на равновесието в природата.

Специално внимание бе отделено на темите за управлението на зелената система в града, опазването на биоразнообразието и важната роля на Атанасовското езеро зарегиона.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 545 Последна промяна: 14:29:03, 03 май 2022