Община Бургас бе отличена като най-добър партньор на бизнеса в инициативата Инвеститор на годината 2020

Вторник, 2 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
232021-1.jpg

Церемонията за обявяване на призьорите в инициативата ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА 2020, която се организира ежегодно от Българската агенция за инвестиции, се проведе онлайн днес. 

Бургас оглави категорията „Община - най-добър партньор за 2020 г.“. Наградата е за съвместна работа по проекти, насочени към привличане на инвестиции и най-голям брой подадени заявления за сертифициране на инвестиционни проекти. Прие я заместник-кметът на община Бургас по бюджет, финанси и икономика Красимир Стойчев.
 

* Само за януари 2021 г. са сертифицирани 3 проекта клас „А“, които ще се изпълняват в Бургас, на обща стойност 40 млн. лева, със заявени общо 380 нови работни места:

 

- Проектът на „Тивекс“ ООД за изграждане на производствена складова база и разширяване на производствения капацитет в Промишлена зона „Север“. Заявеният размер на инвестицията възлиза на 4 млн. лв. В процес на изпълнение е.
 

- Вторият бургаски проект, който получи сертификат клас „А“ през 2021 г., е за изграждане на предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост в местността „Мадика“. Инвестицията е на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Предвижда се строителство на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности. Заявеният размер на инвестицията възлиза на над 10 млн. лв. В процес на изпълнение е.
 

- Сертификат клас „А“ получи и инвестиционният проект на УМБАЛ „Дева Мария“ ЕООД и „Света София билдинг“ ЕООД. Той е за изграждане на нов корпус към съществуваща сграда на УМБАЛ „Дева Мария“, който ще се реализира в кв. „Ветрен“. Осъществяването на тази инвестиция ще допринесе за увеличаване обема и качеството на предлаганите здравни услуги и включване на нови направления в обслужването на пациенти. УМБАЛ „Дева Мария“ ще разшири своите възможности за теоретично и практическо обучение на бъдещи медици и лекари, ще модернизира мащабно материално-техническата си база. Заявеният размер на инвестицията възлиза на 25 млн. лв.
 

* На територията на Бургас в момента се изпълняват още два сертифицирани инвестиционни проекта клас „А“:
 

- Единият е на „Сигматек“ ЕООД в Индустриален и логистичен парк. Той е за изграждане на предприятие за покрития върху компоненти за газотурбинни двигатели. Инвестицията е в размер на 29 млн. лева (107 работни места).
 

- Другият е на „Търговска Лига - Глобален аптечен център“ АД – за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и Мозък", където предстои да бъдат разкрити 200 работни места.

 

 

Тук можете да прочетете повече за всички отличени в церемонията:

https://www.mi.government.bg/bg/news/nestle-balgariya-e-investitor-na-godinata-2020-4022.html?fbclid=IwAR2zQkU3je5nrHAoEgL0fs63o0YVSt7dvf1CTOVRPR5yGuR_KvgHbrzzWF8


 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2915 Последна промяна: 15:49:52, 02 март 2021