Община Бургас изпълнява проект „Моментни снимки от границите – Малките градове се изправят пред предизвикателствата на План 2030“

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 20 Октомври 2021
Публикувано от: Димитър Шишманов
Община Бургас изпълнява проект „Моментни снимки от границите – Малките градове се изправят пред предизвикателствата на План 2030“

В изпълнение на дейностите по проект „Моментни снимки от границите – Малките градове се изправят пред предизвикателствата на План 2030“ /Snapshots from the borders/, съфинансиран от Европейската комисия- Europe Aid по програма DEAR, заместник-кметът Весна Балтина посети гр. Аруа и гр. Кампала, Уганда, за да се запознае с емиграционната политика на страната. За тази цел бяха проведени обектови срещи с организациите и правителствените агенции, работещи в тази област.

На срещата с FOWODE (Beate Farayunke) се обсъдиха емиграционната политика на Уганда и трудностите, пред които са изправени властите и организациите през месеците на пандемията.

В гр. Аруа представителите на Община Бургас посетиха местната Интегрирана служба за деца, както и базовия лагер Йоро, Ocea Recepto Център, Здравен център Сирипи. Integrated Child Service е организация, фокусирана върху подпомагането на самотни майки чрез осигуряване на храна на семействата, както и обучение на жените за започване на работа или започване на малък бизнес. Организацията е сравнително млада и в процес на развитие, но работещите в нея служители са квалифицирани и силно амбицирани в това, което правят.

Бяха обсъдени възможни партньорства между Община Бургас и ICS.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 242 Последна промяна: 16:08:12, 17 февруари 2022