Община Бургас организира безплатни занимания по зумба, йога и латино танци за хората над 55 г.

Четвъртък, 24 Август 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Община Бургас организира безплатни занимания по зумба, йога и латино танци за хората над 55 г.

Община Бургас организира провеждане на серия от безплатни занимания с инструктори по зумба, йога, ретро и латино танци, насочени към хората над 55-годишна възраст. Те ще се проведат на 07 и 08-ми септември (четвъртък и петък) от 18.00 часа на открита сцена „Охлюва“ и са част от най-новата инициатива за възрастните хора – „Танци за здраве“.

Темпото естествено ще бъде съобразено с участниците, а всички които желаят да се включат в инициативата трябва да се запишат за участие до 31-ви август на телефон: 056 821 194, между 14.30 и 17.30 часа или в пенсионерските организации на територията на община Бургас.

Танците и упражненията, включени в програмата, действат енергизиращо на тялото, имат положително въздействие върху сърдечната дейност, кръвното налягане и естествено върху настроението и социалния аспект на живота. Събитието ще бъде медицински обезпечено от Сдружението на младите лекари в Бургас.

Всички участници ще получат безплатен талон за еднократно посещение в хореографски клас по танци за възрастни, който ще стартира през месец октомври. В него ще се подготвят хореографии за участие в следващото издание на грандиозния международен фестивал за хора на възраст над 50 г. – GOLDEN AGE GYM FESTIVAL 2024. Домакин на деветото издание на фестивала ще бъде град Бургас.

Събитието се организира по инициатива на Международната федерация по художествена гимнастика и Българска федерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас. Целта е здравословен и активен живот на хората на възраст над 50 г. Очаква се за фестивала GOLDEN AGE GYM FESTIVAL догодина в града да пристигнат над 2000 души от различни части на света.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4912 Последна промяна: 12:22:00, 25 август 2023