Община Бургас представя опита си в реализирането проект за подобряване качеството на въздуха

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 30 Май 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Община Бургас представя опита си в реализирането проект за подобряване качеството на въздуха

Община Бургас ще представи постигнатите резултати в изпълнението на Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” по време на национална кръгла маса. Тя ще се проведе в София на 31.05.2022 г. /вторник/ от 11.00 ч. в сградата на Федерация на научно-техническите съюзи. Проектът се изпълнява с финансовия принос на Програма LIFE на Европейския съюз.

Националната кръгла маса ще бъде посветена на приноса на общините по Проекта към намаляване на замърсяването от битово отопление с дърва и въглища на домакинствата и подобряване на качеството на атмосферния въздух. Събитието е посветено и на 30-годишнината на Програма LIFE.

До този момент при изпълнението на пилотната фаза по проекта в Бургас са подменени безплатно отоплителните уреди в 89 домакинства. В следващия етап това ще се случи и в други 1914 домакинства в града. В момента се провеждат процедурите за избор на изпълнител, който да достави и монтира отоплителните уреди на домакинствата, одобрени в първия етап от основната фаза на проекта.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1414 Последна промяна: 10:45:18, 30 май 2022