Община Бургас разшири системата си за видеонаблюдение

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 1 Септември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Община Бургас разшири системата си за видеонаблюдение

Община Бургас разшири обхвата на своята система за видеонаблюдение. Нови камери са монтирани в няколко зони на града, което ще даде възможност за осъществяването на контрол и превантивна дейност.

12 нови камери са монтирани в квартал „Акациите“. Едната от тях е тип ANPR и притежава функция за разпознаване на регистрационни номера.

В квартал „Ветрен“ са монтирани 5 устройства за видеонаблюдение, едното от които е тип ANPR.

4 други камери ще обезпечават видеонаблюдението на обществени места в квартал „Горно Езерово“. По две камери са монтирани в Рибарското селище и вилна зона „Черниците“.

Към настоящия момент системата за видеонаблюдение на Община Бургас разполага с около 1200 камери, които са разположени на ключови обществени места, детски площадки, училища и главни пътни участъци.

Благодарение на системата за видеонаблюдение на Община Бургас са разкрити извършителите на много противообществени прояви, при които е повредено или унищожено имущество.

Амбицията на администрацията е да продължи да разширява системата, с което да гарантира по-голяма сигурност и спокойствие на гражданите.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1404 Последна промяна: 16:27:56, 02 септември 2022