Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 26 Септември 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”

Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”. Проектът се организира от фондация “Борис Христов“ в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г.

На 29 и 30 септември от 11.00 часа в Експозиционен център „Флора Бургас“ ще се проведе обучение за превенция срещу агресията, а на 1 октомври /събота/ от 11.00 часа в Летния театър ще се състои спортен празник, който ще завърши с концерт от 20.00 часа с участието на Миро, Албена Вескова с танцьорите на НФА „Българе“, Стоян Бончев, Борис Луков, LA CUBANIA ORIGINAL, Анастасия и Теодора. Водещ на концерта ще бъде Гергана Стоянова.

Всички обучения и събития са с вход свободен за участниците и жителите на града. Преминалите обучението младежи и девойки ще бъдат сертифицирани за “Посланици на спорт срещу агресия“.

Проектът е насочен към устойчиво намаляване на агресията и изграждане на нагласа за нулева толерантност към насилие чрез активиране на цялата общност в усилията за изграждане на сигурна среда. Дейностите са организиране на три фестивални дни в градовете Видин, Бургас и Пловдив и са разработени в отговор на наблюдаваните негативни тенденции по отношение на различни форми на агресия, зависимости и рисково поведение сред младите хора, като целевите групи са младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години.

Целта е полагане на основата на изграждането на общностна нагласа за промяна в разпознаването, превенцията и недопускането на форми на насилие и тормоз чрез осъзнаване на собственото поведение и поведенията на другите. Това в най-ефективна и устойчива степен може да се постигне с ангажиране на посланици на „Спорт срещу агресия“ сред младежите.

 

Програмата на фестивалните дни е както следва:

 

29.09.2022 и 30.09.2022

11:00 часа - Обучения

Място:

Експозиционен център „Флора Бургас“

01.10.2022

 

Спортен празник

11:00 часа

Място:

Летен театър Бургас

 

20:00 часа

Концерт с участието на:

МИРО, Албена Вескова с танцьорите на НФА “БЪЛГАРЕ”, Стоян Бончев, Борис Луков, LA CUBANIA ORIGINAL, АНАСТАСИЯ и ТЕОДОРА

Водещ: Гергана Стоянова

Място:

Летен театър Бургас

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2008 Последна промяна: 10:41:31, 28 септември 2022