Общината сътвори малък парк край новия музей на „Акве калиде“

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 1 Август 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Общината сътвори малък парк край новия музей на „Акве калиде“

Текат последни довършителни работи във вътрешността на новата музейна експозиция с реплика на римска баня в археологическия комплекс „Акве калиде“. Очаква се това да стане следващото интересно и с удоволствие посещавано място в Бургас.

Междувременно Общината сътвори около сградата нов малък парк. Там е монтирано осветление. Поставени са пейки и кошчета за отпадъци. Изградени са тротоари. Няколкото стари красиви черници са запазени. Внесени са много млади фиданки, сред които маслини и кипариси. Засадени са декоративни храсти, цветя, теренът е затревен.

 

* За новия музей

В експозицията ще бъдат изложени археологически находки и артефакти, намерени при изпълнените разкопки на терен, експонати от фонда на Регионален исторически музей - Бургас, гостуващи експозиции. В учебния музей посетителите ще имат възможност да се запознаят с бита на римляните, да облекат техните ежедневни дрехи или военното им снаряжение. Там ще се прожектират филми, ще се провеждат културни и исторически беседи. Експозиционните площи имат смесено предназначение, като ще могат да се използват и за рекреационни дейности.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1671 Последна промяна: 10:22:51, 02 август 2022