Общината закупи видеоувеличител, който ще улесни хората със зрителни проблеми при ползване на админстративни услуги

Вторник, 20 Април 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Общината закупи видеоувеличител, който ще улесни хората със зрителни проблеми при ползване на админстративни услуги

Общинска администрация спечели финансиране за подобряване условията на труд и обслужване на жителите  и гостите на града. С тях ще бъде закупен преносим видеоувеличител, който да се използва както от работещите експерти, така и от граждани с временно или трайно намалено зрение.

                Устройството е подходящо допълнение към внедрените в работата на администрацията настолен видеоувеличител в Центъра за административно обслужване и специалната видеокамера- уникални за българската администрация, които вече значително подобриха качеството на работа и предоставяните услуги. То ще се използва при заявка в някой от изнесените центрове за административни услуги или при  необходимост за конкретен експерт.

Новата придобивка е съобразена и с изискванията за дезинфекция за предпазване разпространението на вирусни и бактериални инфекции. Дизайнът позволява лесна и бърза дезинфекция без опасност от увреждане на високотехнологичните компоненти. Освен това увеличителят е така разработен, че да може да се използва от възрастни и затрудняващи се с новите технологии наши съграждани.

                Реализираният проект е част от инициативата на Община Бургас за осигуряване на равни възможности за хората с увреждания чрез използване на подходящи иновативни технологии.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1286 Последна промяна: 14:44:26, 21 април 2021