Общинските съветници направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в кв. „Крайморие“

Вторник, 23 Април 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Общинските съветници направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в кв. „Крайморие“

Днес общинските съветници подкрепиха следващата стъпка за изграждане на ново училище в кв. „Крайморие“, което ще създаде подходящи условия за обучение на децата от бургаския квартал.

„Няма по-голямо удовлетворение за един кмет от това, да работи за създаването на още едно ново училище! Днес беше направена голяма крачка за реализирането на проекта за новото училище на Бургас! То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“. Ще се намира на метри от морето и днес Общински съвет одобри споразумението с ПК “Наркооп” да освободят част от съседния терен, за да преминем към следващата стъпка по реализацията на проекта. Имам много идеи за това училище, включително и да се ползва лятото от ученици като база за морски спортове и придобиване на различни морски умения“, сподели кметът Димитър Николов.

Новото бургаско училище ще бъде изградено в кв. „Крайморие“ и ще бъде филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“. Предвижда се на първи етап училището да разполага с 9 класни стаи, специализирани кабинети, физкултурен салон и плувен басейн, зони за административен и помощен персонал, обособени зони в дворното пространство и др.

През последните години кв. „Крайморие“ се превърна в атрактивен и бързо развиващ се район, предвид близостта си до града и природните си дадености. В квартала няма изградено и функциониращо училище, като в близост няма и други съществуващи учебни заведения, а това безспорно създава транспортни и времеви неудобства както за родителите, така и за учениците.

Към настоящия момент над 80 деца от квартала от първи до седми клас се налага да посещават учебни заведения предимно в ЦГЧ, което допълнително задълбочава проблемите, свързани с недостига на свободни места в училищата в тази част на града. Изграждането на новото училище в кв. „Крайморие“ ще даде възможност на учениците да не пътуват всеки ден и ще облекчи капацитета на училищата в центъра на града.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 370 Последна промяна: 16:56:16, 23 април 2024