Общинският център за личностно развитие в Бургас спечели еко проект

Петък, 12 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Еко проект ЦПЛР.jpg

Общинският център за личностно развитие в Бургас спечели еко проект към националната кампания „Чиста околна среда“ на тема „Обичам природата и аз участвам“. Проектът е широкоспектърен и включва дейности на три школи: театрална школа „Детско царство“ с ръководител Атанасия Петрова, школа по авио и ракетомоделизъм с ръководител Георги Янев и забавни игри с ръководител Йорданка Василева.

Целта на проекта е, не само облагородяване на дворното пространство на ЦПЛР- Бургас, но и изграждане на екологична култура у учениците. Ето и някои от дейностите: засаждане на дървесна растителност за Деня на Земята, спортен празник „Открий зелените съкровища“, събития за опазване на околната среда, експедиции до близки резервати, конкурси, свързани с морето и Бургас, издаване на книга с еко пиеса за малки и големи, а клубът по авио и ракетомоделизъм ще изработи къщичка за птици.

Освен това, ще бъде изграден кът, представляващ къщичка за книги и дипляни на екологична тематика пред общинския детски център на ул. „Райна Княгиня“ № 11. Не на последно място, учениците ще изследват морски и речни води с подвижната лаборатория „GREEN”.

Това е четвъртият еко проект, който Центърът за личностно развитие печели за последните 20 години.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3234 Последна промяна: 09:32:55, 15 март 2021