Олимпийската шампионка Стефани Кирякова стана посланик на СУ "Юрий Гагарин"

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 5 Декември 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Олимпийската шампионка Стефани Кирякова стана посланик на СУ

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от Токио 2020 година Стефани Кирякова стана посланик на СУ "Юрий Гагарин".

Честта и удоволствието да удостои златното ни момиче с почетната длъжност имаше директорът на училището Янчо Стойчев.

Това стана по време на официалното откриване на Никулденския детски турнир по художествена гимнастика, организиран от клуб "Черноморец" с подкрепата на Община Бургас. Над 450 деца от множество клубове от цялата страна се състезаваха и същевременно празнуваха пред пълните трибуни на зала "Младост".

Сред официалните гости, освен Стефани Кирякова, бяха зам.-кметът по "Спорт и туризъм" Манол Тодоров, Веселина Деведжиева - началник отдел "Спорт", председателят на Комисията по "Спорт" към Общинския съвет Красимир Калудов, заместникът му Георги Маринчев и членовете на комисията Иван Станев, Явор Костов и Боян Дяков, директорът на Спортното училище Янчо Стойчев.

"Няма по-големи посланици на една страна по света от нейните големи спортисти. Нашата Стефани, освен отлична състезателка, беше и отлична ученичка. Един истински пример за идващите след нея поколения!", заяви Янчо Стойчев, който връчи плакет и на откривателката на олимпийската шампионка и председател на СКХГ "Черноморец" Ани Бошева.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 906 Последна промяна: 13:42:37, 05 декември 2023