Осветяват Моста в различни цветове в знак на съпричастност с хората с редки болести

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 28 Февруари 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Осветяват Моста в различни цветове в знак на съпричастност с хората с редки болести

Днес, 28 февруари, от 19.00 часа Моста на Бургас ще бъде осветен в различни цветове в знак на съпричастност с хората с редки болести и международния ден на редките болести – 29 февруари. Цветовете символизират различните редки заболявания, а инициативата се провежда за втори път и се провежда от Община Бургас, Алианс на хора с редки болести и Сдружение „Национална пациентска организация“.

Кампанията се провежда с помощта на Асоциацията на студентите-медици в България – Бургас и подкрепата на Национална асоциация на пациентите с дефицит на растежен хормон в партньорство с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Община Бургас и „Бургасбус“ ЕООД за пореден път ще отбележим Международния ден на редките болести.

Преди да бъде осветен Моста в различни цветове, в 12.30 часа във фоайето на Медицинския корпус на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изложба „Отвъд болестта“ ще Ви запознае с пациенти с различни редки заболявания, които са застанали пред обектива, за да споделят своята история и покажат своята сила и красота, въпреки страданието. Бъдещите лекари ще подарят мартенички с послание – „Аз подкрепям хората с редки болести!“.

От 12.45 ч. в двора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ студентите ще засадят рядко срещаното ягодово дърво.

Точно в 13.00 часа в знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите ще се включат в масовото вдигане на ръце, което се осъществи по едно и също време в цяла Европа. В небето ще бъдат пуснати разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1226 Последна промяна: 15:19:31, 28 февруари 2023