Осветяват сградата на Община Бургас по повод 20-годишнината от членството ни в НАТО

Петък, 29 Март 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Осветяват сградата на Община Бургас по повод 20-годишнината от членството ни в НАТО

Годината 2024 е знакова за Организацията на Северноатлантическия договор. В течение на цялата 2024 г. НАТО отбелязва своята 75-а годишнина. Тази година е с важно значение и за България, защото страната ни отбелязва 20-ата годишнина от присъединяването си към Алианса. 
България ще отбележи годишнината с множество събития в течение на цялата 2024 г. Целта е да се демонстрира принадлежността на страната ни към най-големия и най-успешен политико-военен съюз в историята и към единната общност на споделени ценности, интереси и готовност за взаимна защита, като същевременно с това се повиши и разбирането най-вече сред младото поколение за същността и целите на НАТО, както и причините, поради които сме се присъединили към Алианса. 
Осъществяването на тези цели и на много от инициативите в Националната програма за отбелязване на тази важна за България годишнина не би било възможно без активното участие на българските общини - естествен партньор и съмишленик. 
На 29 март – датата, на която преди 20 години страната ни стана член на този важен съюз, в 19:00 часа сградата на Община Бургас ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО, за да покажем, че за нас НАТО е семейство на споделени демократични ценности, които ни свързват, и за запазването на които носим отговорност. Ние и 1 милиард души от още 31 страни и множество партньори в глобалния свят, сме част от силен и надежден съюз, към който принадлежим вече 20 години и в който сме утвърден и надежден съюзник.


 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1153 Последна промяна: 10:37:50, 01 април 2024