От 5 май започва приемът на документи за втората сесия на програмата за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас

Понеделник, 26 Април 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Културни проекти.jpg

Втората сесия за настоящата календарна година, по програмата за съфинансиране на културни проекти, съгласно "Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Бургас" стартира на 5-ти май (сряда).

В срок от 45 календарни дни, до 18 юни  2021 година включително, културни организации и артисти на свободна практика от Община Бургас ще могат да кандидатстват със своите нови предложения. Финансови средства ще се предоставят след разглеждане на проектите от Експертната комисия, по реда и при условията на Правилника.

Правилникът и всички необходими документи можете да намерите тук: СЕСИЯ 2 2021 | Община Бургас (burgas.bg) 

Информираме Ви, че проектната документация за Сесия 2 отново ще се подава при сътрудника на Председателя на Общински съвет – Бургас, в административната сграда на Община Бургас, ул. „Александровска“ 26, ет. 1

Електронната система, предвидена по чл. 11 на Правилника, ще стартира на по-късен етап през следващата календарна година, след като Общински съвет – Бургас се произнесе по подготвяните  в нормативната база промени. Те ще бъдат подложени и на обществено обсъждане.

Напомняме на всички кандидати, че заявлението по Правилника, с кратката анотация на проекта, не се поставя в плика с основната проектна документация, а се подава отделно при завеждането ѝ в деловодната система.

Първата сесия през 2021 г. премина с огромен интерес – 36 проекта постъпиха  в Община Бургас. Експертната комисия беше изключително затруднена в избора си поради високото качество на предложения културен продукт. Бяха избрани 20 предложения, чиято реализация предстои от май до края на август.

В очакване сме на новите проекти, които да направят бургаския събитиен афиш по-желан и изпълнен с културни предизвикателства.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2591 Последна промяна: 17:14:30, 26 април 2021