От Бургас стартира Национална кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 4 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
От Бургас стартира Национална кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“

За първа година Ротаракт клуб – Бургас Пиргос организира благотворителна кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“, Община Бургас и „Бургасцвет 90 Танев“ ЕООД. Тя ще се проведе едновременно в 11 града на България и общо 20 Ротаракт клуба.

Младите ротарактори ще можете да откриете на 7 март - в часовете между 11.00 и 17.00, и на 8 март - в часовете между 11.00 и 13.00, на ул. “Александровска”, край Компаса. На посоченото място ще получите цвете при минимално дарение от 5 лв. Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и дарени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на представители на участващите организации.

По официални данни проблемът с репродукцията засяга повече от 145 000 двойки в България. Ротаракт призовават за гласност пред обществото и отворена комуникация за деликатни теми като въпросната, които не са толкова често засягани.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3431 Последна промяна: 14:19:31, 04 март 2021