Отборът на Яхтклуб „Порт Бургас“ ще развее българското знаме на финалите на Шампионската лига по ветроходство

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 27 Март 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Отборът на Яхтклуб „Порт Бургас“ ще развее българското знаме на финалите на Шампионската лига по ветроходство

Отборът на Яхт Клуб „Порт Бургас“ ще развее българското знаме на финалите на Шампионската лига по ветроходство SAILING Champions League в Травемюнде – Германия, в края на юли.

Благодарение на отличното си представяне в кръговете на Шампионската лига в България, организирана от български клубове по ветроходство и BORA Sailing, отборът, съставен изцяло от членове на друг наш състезателен тийм - Chocolate Racing Team, получи право на участие в квалификационната фаза на турнира. Първата за 2023 година се проведе през изминалите няколко дни във Виламура, Португалия.
Иво Тодоров, Любен Тодоров, Любен Тенекеджиев и Борис Минков се състезаваха за пръв път на яхта тип J70 в изключително конкурентната среда на световния състезателен ветроходен елит. След очаквания колеблив старт, поради непознатата яхта, момчетата бързо наваксаха. През последния ден успешно се изкачиха до 7-ма позиция, изпреварвайки отбори от Швейцария, Дания, Великобритания, Норвегия и Германия. Така те се класират директно за финалите в Травемюнде на 22-25 юли тази година.

Добрият резултат ясно демонстрира, че България може да излъчва прекрасни спортисти и заслужава да бъде представена в този елитен формат.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1079 Последна промяна: 11:14:19, 28 март 2023