ОУ „Свети княз Борис I“ обменя опит с други учебни заведения в сферата на иновациите

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 25 Март 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
ОУ „Свети княз Борис I“ обменя опит с други учебни заведения в сферата на иновациите

За трета поредна година ОУ „Свети княз Борис I“ – град Бургас участва в Национална програма „Иновации в действие“ Модул 1. „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“. В периода 28.03.-30.03.2022 година училището е домакин и ще посрещне учители и ученици от партниращите училища: VII СУ „Найден Геров“ – град Варна, ОУ „Васил Левски“ – град Кърджали и ЧПГ „Образователни технологии“ – град София.

Под мотото „Традиции и иновации“ ще се обменят добри практики като „Ученици учат ученици“, модулно обучение и приемственост, бинарни и интердисциплинарни уроци. Участниците в мобилността ще се докоснат до българската шевица, до растителния свят с практическа насоченост, до магията на думите в бягащия тест.

Учениците от гостуващите училища ще участват в интердисциплинарния урок по физическо възпитание и спорт, музика и изобразителното изкуство „Марш. Триола. Фигурална композиция“ и в модулното обучение „Бойна стая на ума“.

Гостите ще посетят Етнографския музей, в който ще бъде проведен изнесен урок на третокласници от училище „Свети княз Борис I“.

Последният ден предстои публична изява на ОУ „Свети княз Борис I“ – град Бургас и партниращите училища, с участието на родители, които са наши партньори и съмишленици за мултиплициране на иновациите и опита. Мобилността ще завърши със съвместни продукти за популяризиране на иновациите – брошура, статия, електронна книга и електронен фотоалбум.

Файлове:

Програма 28-30_03.pdf

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 698 Последна промяна: 10:49:23, 25 март 2022