Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 27 Март 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител". Регионалният кръг се проведе в Стара Загора, в него участваха 8 гимназии от Югоизточна България. Състезанието се организира от МОН, като по регламент в него участват отбори-победители от училищните кръгове. Дисциплините, в които те се състезават са 4. Победителите от регионалните кръгове ще участват в национално състезание, на което тази година ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас ще бъде домакин.

На първо място в дисциплината "Облицовки и настилки" се класира Мерт Мустафов от 12е клас. Мерт е първенец на училищния кръг три поредни години. Отбор в състав Георги Стоянов и Никола Иванов от 12а клас спечели трето място в дисциплината "Зидарии". В цялостното класиране на всички училища, отборът на ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас стана втори, след домакина - старозагорската строителна гимназия "Лубор Байер".

Ръководството на гимназията поздравява нашите ученици за достойното представяне и им пожелава победа в националното състезание, което ще се проведе в Бургас в края на м. април.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1803 Последна промяна: 11:26:05, 28 март 2023