Първото издание на TEDxBurgas вдъхнови бургазлии за нови идеи

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 18 Май 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Първото издание на TEDxBurgas вдъхнови бургазлии за нови идеи

* Бургас за първи път стана домакин на световната вдъхновителска конференция

 

За първи път Бургас бе домакин на световноизвестната конференция TEDx. TED и TEDx са ежегодни non-profit събития, които събират водещи световни и местни изявени личности, за да споделят идеи в областта на технологии, забавления, дизайн, наука, хуманитарни науки, бизнес, медицина и др.

В духа на „идеи, заслужаващи разпространение“, TED създава TEDx, програма от местни, самоорганизирани събития, които събират хората, за да споделят подобно на TED преживяване.

Въпреки двете отлагания, причинени от извънредната ситуацията покрай пандемията от COVID-19, първото издание на TEDxBurgas се проведе на 14 май 2022 г. в Културен дом НХК и предизвика изключително позитивни реакции сред всички присъстващи, участници и партньори на събитието.

Своите мисли и идеи споделиха съвременният будител Теодосий Теодосиев, писателят Ивайло Вълчев, доброволецът Златка Атанасова, университетските преподаватели доц. Наталия Киселова (конституционно право) и доц. Пенка Георгиева (изкуствен интелект), илюзионистът Йордан Янев – Зайн, екоактивистът Даниела Божинова, онлайн предприемачът Ивайло Тодоров и медицинският специалист Тяна Пресолска.

Партньори на събитието бяха Sutherland България, FFW Agency, eMAG, CaliVita България, Dies Web, Storytel, Sony, KFC, Happy Bar & Grill, Девин, Сладкарска верига „Роза“ и магазин за ръчно изработени изделия ШоколаТ.

В организацията се включиха и доброволците от Международния младежки център – Бургас. С помощта на ръководителя на центъра Мария Салабашева, младежите успяха, освен да участват дейно в дейностите около събитието, да се насладят на представянето на лекторите.

Всички пропуснали събитието ще могат да гледат вдъхновяващите представяния на лекторите на по-късен етап в световния ютюб канал на TED.

А една добра новина дойде още в самото начало на TEDxBurgas: Creating Tomorrow, ставайки ясно, че второто издание на събитието в Бургас вече е в процес на подготовка, като датата за него е 10 септември 2022 г.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3798 Последна промяна: 16:51:56, 23 май 2022