„Петя на моята Петя“ рекламира Бургас като творчески и младежки град, гледайте го!

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 17 Януари 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
„Петя на моята Петя“ рекламира Бургас като творчески и младежки град, гледайте го!

„Петя на моята Петя“ влиза официално в българските киносалони от 21 януари. Както знаете, филмът е заснет почти изцяло в Бургас. Реализацията му бе подпомогната с общинско финансиране.

„Петя на моята Петя“ ще направи прекрасна реклама на нашия град пред хората от други краища на страната, които тази година ще го гледат в киносалоните. Но те няма да усетят емоцията във филма така, както един бургазлия. Затова отидете, вижте и чуйте.

Междувременно снощи в Културен дом НХК се състоя галапремиера на „Петя на моята Петя“ в Бургас. За нея край морето пристигнаха продуцентът Николай Урумов, режисьорът Александър Косев и някои от звездите на филма, сред които и Александра Костова, която играе главната роля.

Прожекцията уважиха с присъствието си кметът Димитър Николов, заместникът му Диана Саватева, Любен Дилов – син и стотици бургазлии. В залата се допускаха при строг контрол само хора със зелен сертификат.

„Петя на моята Петя“ разказва по много интересен и въздействащ начин историята на едно съвременно момиче на име Петя, чиято съдба се преплита с тази на знаковата поетеса Петя Дубарова и я повтаря… но не съвсем. Филмът е красив и поетичен. В малкото му предварителни прожекции досега той успя да се хареса и на младата, и на възрастната публика.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2083 Последна промяна: 09:23:05, 17 януари 2022