ПГРЕ „Г. С. Раковски“ с два одобрени проекта по Еразъм+

Петък, 21 Юни 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
ПГРЕ "Г. С. Раковски"

През настоящата учебна година ПГРЕ „Г. С. Раковски“ започна работа по нов образователен проект, насочен към ръководния и преподавателския екип на гимназията. Целта е подобряване управлението на учебните заведения в контекста на най-съвременните изисквания посочени в европейката стратегия за образование и споделяне на добри практики в областта на иновацията.
Дейностите ще бъдат реализирани съвместно с ICT, Aspect Occitanie, Polytech Nantes, PPA Business School Paris, Université de Versailles - партньори от Франция и Srednja Strucna Skola “Branco Radicevic” - Сърбия. 
За гимназията това е възможност да продължи и надгради опита, придобит по време на проектите за иновация, съвместно с европейски екипи. Учителите ПГРЕ „Г. С. Раковски“ ще имат възможност да споделят опит с колеги от други учебни заведения. Ръководството, със съдействието на научни ръководители, ще получи подкрепа в различни ситуации и контексти, пред които го изправят предизвикателствата в съвременният образователен процес.
Всички участници в проекта ALTER GOCE, съвместно, ще постигнем по-значимо отваряне към европейските структури и практики, ще подобрим мобилността на преподавателския екип, ще допринесем за подобряване имиджа на нашата гимназия, казват от учебното заведение.

„Към едно училище по-добро за живота – иновативно, креативно и приобщаващо“ е името на втория проект по програма Еразъм+, който ПГРЕ „Г. С. Раковски“ спечели през тази учебна година. Той е насочен както към учениците, така и към преподавателите.
Възпитаниците на гимназията ще имат възможност да участват в обмен с училище от ЕС. 
Учителите, от своя страна, ще получат възможност за участие в структурирани курсове. В тях те ще се запознаят с най-новите тенденции в материята, която преподават, ще  споделят добри практики с колеги от различни европейски страни. Успоредно с това те ще подобрят своите езикови, комуникативни, академични и междукултурни умения.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 205 Последна промяна: 10:57:35, 24 юни 2024