Пианистката Донка Ангъчева и цигуларката Лидия Байч изнасят концерт в Бургас

Сряда, 4 Октомври 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
Пианистката Донка Ангъчева и цигуларката Лидия Байч изнасят концерт в Бургас

Повод двете дами да излязат за пръв път заедно на българска сцена е VI „Порт Прим Арт Фест“

На 7 октомври, събота, от 19.00 ч. Културен дом НХК ще бъде сцена на премиерния за България концерт на пианистката Донка Ангъчева и цигуларката Лидия Байч.

Именитите изпълнителки свирят от много ранна възраст и са истинска сензация на музикалните сцени по цял свят. Концертират с най-добрите диригенти, музиканти, солисти и оркестри, като многократно са награждавани. Всяка от тях има своята изключителна кариера.

Музикалният спектакъл, който ще представят в Бургас, носи името Fusion Passion. Двете дами ще свирят произведения на норвежкия композитор, пианист и диригент Едвард Григ, на австрийския композитор и един от най-забележителните цигулари на ХХ век Фридрих-Макс „Фриц“ Крайслер и на Астор Пиацола, познат за публиката като "El Gran Ástor" или Великият Астор - човекът, качил тангото на концертната и оперната сцена в Аржентина.

Разкошният концерт, задължителен за всички ценители на истински добрата и класна музика, е част от програмата на VI Фестивал на изкуствата „Порт Прим Арт Фест“.

Билетите за събитието са в продажба на каса „Часовника“, като можете да направите резервация и да получите повече информация на тел. 0894 898 098.

Два дни по-рано, на 5 октомври, отново като част от афиша на „Порт Прим Арт Фест“, от 18:00 ч., в „Приморец“ ще бъде показана биографичната лента „Appassionata“, посветена на българското участие в концерта – пианистката Донка Ангъчева. Тя лично ще уважи събитието, на което ще присъства и авторът на лентата – журналистът и продуцент Георги Тошев.

Не пропускайте възможността да проследите интригуващия житейски път до успеха на една от най-виртуозните пианистки в света – Донка Ангъчева.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1437 Последна промяна: 12:20:17, 04 октомври 2023