По-високи трудови възнаграждения ще получават учителите и непедагогическия персонал в общинските детски и учебни заведения

Четвъртък, 24 Август 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1065607

По-високи трудови възнаграждения ще получават педагогическите специалисти и непедагогическия персонал в общинските учебни и детски заведения. Днес кметът Димитър Николов и представителите на синдикатите в сферата на образованието подписаха анекс на действащия колективен трудов договор.

„Желанието ми е да работим за още едно увеличение на заплатите до края на годината, особено на непедагогическия персонал в детските градини. Тези служители, освен работливи, са и много натоварени - това са хората, които обгрижват по цял ден най-малките деца. Ще подкрепим детските и учебните заведения с по-малки бюджети, както за маломерните паралелки, така и за по-високите заплати и всеки работещ в сферата на образованието ще получи това увеличение“, сподели кметът Димитър Николов на срещата със синдикатите в образованието.

Според подписания днес анекс, индивидуалните основни работни заплати на педагогическите специалисти се увеличават с не по-малко от 15 %. Със същия процент е увеличението на индивидуалните работни заплати на непедагогическия персонал в детските градини, а на непедагогическия персонал в училищата, ЦПЛР и ЦСОП – с не по-малко от 10 %. Всички останали трудови условия и придобивки се запазват, както са разписани в действащия колективен трудов договор.

Синдикалистите благодариха на кмета за ползотворния диалог, положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение и работните условия в сферата на общинското образование.

Записаните в анекса по-високи трудови възнаграждения влизат в сила считано от 01.01.2023 г.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 10793 Последна промяна: 12:07:52, 25 август 2023