Подарете на своето дете прожекция на „Малкият принц“

Четвъртък, 1 Юни 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Филм "Малкият принц"

Алианс Франсез, ПГРЕ „Г. С. Раковски“ – гр. Бургас и Община Бургас подаряват на всички малки и пораснали деца едно несравнимо преживяване тази неделя! Очакваме Ви на 04.06.2023 г., от 11:30ч., в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК, при вход свободен, за филмова прожекция на първата пълнометражна анимирана адаптация на класическия шедьовър на Антоан дьо Сент-Екзюпери – „Малкият принц“.

Приказката разказва за Момиченце (озвучена на български език от Мая Бежанска), чиято амбициозна майка (Елена Бойчева) иска да подготви дъщеря си за света на възрастните, в който живее. Но тогава се намесва техният ексцентричен и добросърдечен съсед, Пилота (Иван Петрушинов), който представя на малката си приятелка един нов свят, където всичко е възможно. Това е светът, който самият той е опознал преди много време с помощта на Малкия принц (Павел Стефанов). Така започва магическото и емоционално пътуване на Момиченцето в нейното собствено въображение и из вселената на Малкия принц. То преоткрива своето детство и научава, че в крайна сметка най-важни са човешките взаимоотношения и че истински важните неща се виждат единствено със сърцето.

Филмът е носител на награда СЕЗАР, а режисьор е номинираният за награда Оскар с филма „Кунг Фу панда“ Марк Озборн.

Не пропускайте да се потопите във вълшебствата и великолепието на приказния свят на Екзюпери и да преоткриете една от най-обичаните истории на всички времена!

* Допълнителна информация за филма:

В разпространение от: 29.07.2015

Премиера в България: 25.12.2015

Производител: Paramount Pictures France, Onyx Films, Orange Studio, M6 Films

Награди и номинации: Сезар 2016 г. (най-добър анимационен филм)

Награда и номинация за "Ани" 2017 г.

Номинация за "Сатурн" 2017 г. от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми

"The Little Prince"

По класиката на Екзюпери от 1943 г.

Един пилот се разбива със самолета си в пустинята и намира малко момче от далечна планета.

Към международния каст на филма с бюджет 80 милиона долара се присъединиха с гласовете си Рейчъл МакАдамс (в ролята на майката) - а във френския вариант Флоранс Форести, Джеймс Франко / Венсан Касел (лисицата), Марион Котияр (розата), Джеф Бриджис / Андре Дюсолие (пилотът), Бенисио Дел Торо / Гийом Галиен (змията) и Пол Джиамати (учителят), а в ролята на злодея-бизнесмен са Албърт Брукс / Венсан Лендон.

14-годишната актриса Макензи Фой / Клара Поанкаре играе малкото момиченце, а Рики Джървейс / Лоран Лафит озвучава самомнителен мъж. Самият Малък принц е озвучен от Райли Осбърн ("Кунг-Фу Панда", 2008), а на френски - от Андреа Сантамариа.

Режисурата е поверена на американския режисьор Марк Осбърн, познат от "Кунг-Фу Панда", телевизионната анимация "Спонджбоб Квадратни Гащи" (2002 - 2009) и особено с кратката си 6-минутна анимация "More" (1998), за която бе номиниран за Оскар.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2893 Последна промяна: 16:08:32, 02 юни 2023