Подкрепете бургаските младежи в инициативата на спортното министерство „Мисия Доброволец - (не)възможна“

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 29 Ноември 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Подкрепете бургаските младежи в инициативата на спортното министерство „Мисия Доброволец - (не)възможна“

Подкрепете бургаските младежи в инициативата на Министерството на младежта и спорта: „Доброволец-мисията (Не)възможна“. В навечерието на 5-ти декември – Международен ден на доброволеца, Министерството на младежта и спорта ще отличи най-изявените активни млади хора, обогатили изминалата година с качествени инициативи и позитивни примери. Представители на бургаското младежко общество заслужено бяха номинирани за активната си дейност и успешни мисии.

Можете да подкрепите инициативата на нашите ДоброТворци „Вдъхнови здраве“, еко уикенда „Първите стъпки“ на бургаските ученички Катина Сталева и Русана Тончева и ръководителя на бургаския доброволчески отбор - Габриела Славова, като гласувате за тях на следния линк:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvPuPyBKdHeINT1iochaSfaSznXoqQkvf96xuMn82VMGvCKw/viewform

 

„Защо е важно да подкрепим бургаските доброволци?“

През 2021 г. бургаските доброволци осъществиха над 40 инициативи, целящи да подобрят живота в града и да помогнат на жителите му, а списъкът продължава да нараства, благодарение на младежкия им ентусиазъм и инвестирани усилия.

Ако сте участвали в някои от забавните и поучителни издания на „Лов на съкровища“, нямате търпение да се включите в следващото предизвикателство геокешинг или състезанието по математика и физика ППМГ “Акад. Никола Обрешков“ Бургас - Challenge, с интерес очаквате предстоящия декемврийски Коледен календар на уменията или просто искате да насърчите усилията и идеите им, не пропускайте да подкрепите нашите млади бургаски ентусиасти - Габриела Славова, „Вдъхнови здраве“ и еко уикенд „Първите стъпки“, защото заедно успяваме да направим мисията (не)възможна.

Малко повече за номинираните:

„Вдъхнови здраве“ е мисия, която стопли сърцата на повече от 740 боледуващи пациенти, лекуващи лекари, медицински сестри и санитари в КОВИД отделенията в 8 бургаски болници чрез писма, както и озари същите с близо 400 тематични картини.

Втората ни номинация е за Еко уикенд „Първите стъпки“. Той се реализира в началото на септември. Инициативата е съставена от три отделни, но обединени под една тематична шапка елемента:

Програмата се състоя от четири лекции със съдействието на доц. д-р Симеон Луканов (ИБЕИ), Радостина Ценова (БФБ), Елеонора Йосифова („За Земята“) и Содия Савова (Project Plasteco). Бяха осигурени награди от нашите партньори за най-активните участници. Лагерът е с дългосрочни перспективи, тъй като изгради новото поколение „млади еко посланици“ на Бургас, водещи по-природосъобразен начин на живот, които предприеха целенасочени действия относно климатичните промени с малки локални инициативи. Понастоящем те имат задачата да предоставят материали, да водят информационни срещи или лекции в техните класове/училища/университети;

Късометражен документален и младежки филм „Първите стъпки“ – режисиран, сниман и монтиран от и за младежи. Филмът засяга въпросите, обвързани с начина на живот на средностатистическия човек, но и показва първите стъпки към едно по-екологично ежедневие – модели, които са всекидневен избор на всеки един от нас;

Дискусия и работилничка с Green Convo, които предоставиха необходимата информация по екологични теми и съответните решения. Публиката имаше възможност да участва активно в изработването на плетени торби за пазар, рециклирайки стари дрехи. Събитието се проведени както в Бургас, по време на премиерата на „Първите стъпки, така и в Пазарджик.

Габриела Славова е номинирана в категория „Доброволец“. Тя се завръща в родния Бургас в началото на 2020 година, а през май се посвещава професионално на каузата за развитие и мотивиране на младите хора като част от екипа на Община Бургас. Активната й дейност бързо я утвърждава като лидер. Към момента е началник на отдел „Превенции и младежки политики“ в Община Бургас. 

Методите на неформалното образование ѝ помагат да вдъхновява знания и да подкрепя младите. Нейната идея за иновативни образователни ловове на съкровища насърчава деца, тийнейджъри, цели семейства и приятели да обогатят познанията си, като се забавляват, и се превръща в успешен модел. Петте тематични лова ("Из хрониките на изследователя", "Бургас по света и у нас", "Бургас цъфти", "Лов за миди", "Бургас е призмата"), и специалният геокешинг в „Авиомузей“ Бургас бяха съпроводени с огромен интерес и положителни отзиви. Габриела е инициатор, организатор и автор на специалните загадки.

Тя подкрепя активно развитието на младежите. Участва в организацията на Международното състезание по математика и физика - ППМГ Бургас Challenge, и основава първото по рода си спортно състезание Burgas Scoоter Jam. Нейна инициатива е изграждането на откритото споделено младежко пространство „Чайка“, където младите артистични таланти откриват поле за изява.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1414 Последна промяна: 11:08:13, 30 ноември 2021