Подкрепете уникалния проект КТК „Ченгене скеле“ в конкурса „Сграда на годината“

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 13 Декември 2021
Публикувано от: Стефан Минчев
Подкрепете уникалния проект КТК „Ченгене скеле“ в конкурса „Сграда на годината“

Остава само ден до края на срока, в който чрез личния си вот българите могат да изразят своето предпочитание за най-интересните проекти в конкурса „Сграда на годината“. Сред тях е и вече реализираният и посрещащ своите гости Културно – исторически комплекс „Ченгене скеле“, разположен край едноименното рибарско селище.

Бургазлии са доказали, че държат на всичко свое. Затова гласувайте за КТК „Ченгене скеле“ в категория НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА! Освен това проектът е наистина уникален за страната и привлича много посетители от други градове и държави, което е и една от неговите цели. Всеки приятел и почитател на Бургас, който вече е бил там и му е харесало, също може да даде своя глас за КТК „Ченгене скеле“. Имате време да го сторите до 14 декември.

 

За да подкрепите уникалния за региона и страната проект, е нужно :

1. Да последвате линк-а долу;

2. Да натиснете бутона гласувай, като въведете валиден е-мейл адрес;

3. Да потвърдите своя глас чрез изпратения мейл на подадения адрес.

 

https://buildingoftheyear.bg/bg/buildings/view/1387/Kulturno---turisticheski-kompleks-Chengene-skele-gr-Burgas.html

 

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ се намира на 15 км. от град Бургас. Той включва три експозиционни къщички, кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка. При строителството Община Бургас използва в най-голяма степен еко материали.
Трите експозиционни къщички представят рибарския занаят и традиции. В първата ще видите котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други. Там можете да наблюдавате и демонстрации на рибарския занаят. Другите две експозиции представляват интересни артефакти и експонати на подводна археология.
До новия пристан, изграден непосредствено до комплекса, може да се стигне и с кораб. Наблизо има голям автомобилен паркинг.

 

* В настоящото издание на конкурса „Сграда на годината“ участват още два бургаски проекта – новата Библиотека и болница „Сърце и мозък“.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1203 Последна промяна: 11:01:40, 15 декември 2021