Пореден успех: Примата на бургаския театър Димитрина Тенева с номинация за престижното отличие „Златен кукерикон“-2021

Сряда, 17 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
11_01-new-1_458501631313733185_big.jpg

 

Примата на бургаския театър Димитрина Тенева е номинирана в категория „Женска роля“ за  превъплащението си в постановката „Животът е вкусен“ от Дейвид Линдзи-Абер, под режисурата на Борислав Чакринов.  Церемонията по връчване на престижните награди за хумор и сатира е предвидена да се случи на 7 април в Сатиричния театър „Алеко Константинов“.  

"Това е поредният успех за нашия Бургас. Актрисата Димитрина Тенева е сред най-обичаните и талантливи лица на бургаския театър. Срещата с нея на сцената е винаги незабравимо преживяване. Гордеем се с нейните успехи. Те са признание за таланта и отношението към публиката",  коментира по повод номинацията на актрисата кметът  Димитър Николов.

Събитието се реализира за пета година, а награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев ще получи професор Пламен Марков.

„Много съм щастлива, че са забелязали моята игра, за вниманието. Радвам се безкрайно и за успеха на нашите съграждани, номинирани за „Оскар“. Бургас е люлка на таланти. Можем да се гордеем с редица именити артисти, като започнем с Райна Кабаиванска и Мария Бакалова. Благодарна съм на моите колеги от театъра, екипът ни е прекрасен, бургаската публика е най-вдъхновяващата.Благодарим и ръкопляскаме на всички ценители на театъра".- коментира Димитрина Тенева.

В постановката „Животът е вкусен“ бургаската прима си  партнира с Антоанета Кръстникова, Стоян Памуков, Невена Цанева и др.

Димитрина Тенева е родена на 14 декември 1948 г. в Бургас. Завършила е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което се завръща в родния град и е в трупата на Драматичен театър „Адриана Будевска” от 1971г.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4714 Последна промяна: 10:32:16, 22 март 2021