„Портрети от тефтерите” събраха художничките Цветелина и Мина за дебютната им изложба в Бургас - дрескодът е синьо, червено, лилаво

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 28 Септември 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
„Портрети от тефтерите” събраха художничките Цветелина и Мина за дебютната им изложба в Бургас - дрескодът е синьо, червено, лилаво

Когато се срещнат две творчески натури, които преплитат сходен мироглед, интуиция и чувствителност, е съвсем естествено да се роди идеята за изложба. На това мнение са художничките Цветелина Вангелова и Мина Митич, които не губят много време и събират общото си творчество от 45 картини в дебютна изложба.

Идеята за тази експозиция идва от тефтерите, пълни с бързи рисунки, които всеки художник държи в чантата си и не мисли да споделя с широката публика. Оттук идва и мисълта за провокация към публиката, която ще се потопи в един свят от лица - някои плод на въображението и настроението, други носят чертите на реални хора.

Изложбата ще очаква посетители на 30 септември /събота/ от 18.30 часа в галерия "Георги Баев"/бул.Демокрация 6/. По време на събитието ще се проведе хепънинг, на който всеки гост ще може да се докосне до художествения процес с чаша домашна лимонада в ръка. И изненадите не спират дотук, защото ще има и музика на живо, поднесена от една от художничките. Входът е свободен, дрескодът е синьо, червено, лилаво.

Експозицията се реализира с подкрепата на Община Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 717 Последна промяна: 12:19:41, 29 септември 2023