Посланикът на Хърватия посети Бургас

Сряда, 7 Юни 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Димитър Николов и посланик Ясна Огняновац

Посланикът на Хърватия – Н. Пр. Ясна Огняновац, посети Бургас, за да се срещне с кмета Димитър Николов.

По време на визитата си тя сподели своите прекрасни впечатления от Бургас и го определи като красив град, който съчетават море, природа и удобна градска среда.

В хода на разговора между двамата кметът Димитър Николов представи подробности за индустриалните зони, политиката на Община Бургас за привличане на инвестиции и развитието на бизнес средата в Бургас. Специално внимание бе отделено на изпълнените проекти за изграждането на рибарските пристанища и Туристически комплекс „Ченгене скеле“.

Посланик Огняновац се ангажира да съдейства за осъществяването на контакти между ТК „Ченгене скеле“ с подобен тип обекти и рибарски общности в Хърватия.

И Димитър Николов, и Ясна Огняновац изразиха готовност да направят стъпки за откриване на директна самолетна линия от Бургас до летище в Хърватия, което би спомогнало за привличането на туристи.

На срещата, провела се в сградата на Община Бургас, присъстваха още зам.-кметът Весна Балтина и директорът на дирекция „Икономика и стопански дейности“ Ивелина Стратева.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1408 Последна промяна: 12:04:54, 08 юни 2023