Повече пари ще получават медицинските специалисти в общинското здравеопазване

Петък, 12 Март 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
_DSC0009.JPG

Кметът Димитър Николов и представители на синдикатите в здравеопазването подписаха анекс към колективния трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи. С него става факт поредно подобрение в заплащането в тази професия.

Според допълнителното споразумение началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища, не може да бъде по-ниска от 1050 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детска ясла и яслена група в детски градини, не може да бъде по-ниска от 1090 лв.

Към началната основна месечна заплата на директорите на детска кухня и самостоятелни детски ясли, както и на останалия персонал, работещ в тези структури – педагог, счетоводител, детегледач, чистач, перач, готвач, помощник-готвач, работник-кухня и други се добавя допълнително възнаграждение в размер на 50 лв.

Промените, които бяха подписани днес към колективния трудов договор, ще влязат в сила със задна дата от 01.01.2021 година.

Кметът за пореден път благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за ползотворното партньорство.

„Медицинските ни сестри помогнаха изключително много при предната вълна на пандемията и съм сигурен, че при необходимост отново са готови да се включат като доброволци там, където има най-голяма нужда от тях“, сподели кметът Николов по време на срещата със синдикатите.

Общинските работници и служители от детски ясли, яслени групи към детски градини, детска кухня, училищно и детско здравеопазване ще получат и допълнителна награда в размер на 200 лв. по повод на Деня на здравния работник – 7 април. Допълнителната награда се предоставя еднократно за 2021 година.

Синдикалистите също благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата на общинското здравеопазване.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5832 Последна промяна: 09:30:51, 15 март 2021