Председателят на БОК Стефка Костадинова идва в Бургас за Международния олимпийски ден

Петък, 21 Юни 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Международен олимпийски ден

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пристига в Бургас по повод честването на Международния олимпийски ден - 23 юни. Община Бургас ще отбележи празника с няколко спортни събития.
В неделя, 23 юни, на спортен комплекс „Звездичка арена“ в комплекс „Славейков“ ще се проведе детският турнир „Футболни звезди на Бургас“. Надпреварата стартира в 09:00 часа. Финалите са в 12:00 часа, а награждаването е в 12:45. Наградите на победителите ще връчи олимпийската шампионка на висок скок Стефка Костадинова.
Яхтклуб „Черноморец Бургас“ ще е домакини на една от най-силните регати в календара на БФВ – регата - "Черноморец Бургас 2024". Надпреварата стартира на 21 юни и се провежда в детските и олимпийските класове.
Главен съдия на регатата ще бъде един от доайените на ветроходното съдийство в България - Никола Александров. Журито в състав от международни и национални съдии ще бъде предвождано от най-известния ни и опитен международен съдия IJ Георги Паунов.
Официалното откриване на регатата ще бъде в петък, 21 юни, от 11:30 ч., а на 23 юни, неделя, от 16:30 ч. ще бъде официалното награждаване на победителите.
Мултиспортен лагер ще зарежда с екстремни изживявания и много емоции всички ентусиасти на „Ченгене скеле“. Туристическият комплекс ще бъде домакин на 22 и 23 юни на грандиозното събитие, което ще зарадва всички любители на активния начин на живот. 
Предизвикателството е отворено за участие за най-малко 8 отбора по 6 души, които предварително се записват. Участниците ще се впуснат в екстремни изживявания, състезавайки се в няколко различни спортни дисциплини като футбол, волейбол, щафетни игри и диск голф. На място ще бъде осигурен палатков лагер с всички необходими удобства - душове, санитарни мивки и тоалетни. Състезанието ще се проведе в два дни - на 22 юни с футбол и диск голф, а на 23-ти с волейбол и щафетна игра. Сутрините започват с активни занимания като пилатес, табата, зумба и йога, а през целия ден участниците могат да се забавляват и да играят белот, шах, дженга и други настолни игри. Ще бъде обособена специална зона за храна и напитки. Събитието има за цел да предостави възможности за обучение и развитие на спортната култура. Мултиспортният лагер ще бъде част от спортната програма на Община Бургас по случай честването на Международния олимпийски ден - 23 юни.
Всички участници в спортните събития за Международния олимпийски ден ще получат грамоти и фланелки, осигурени от Български олимпийски комитет.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 744 Последна промяна: 09:57:22, 21 юни 2024