Представители на Европейската комисия заседават в Бургас

Понеделник, 13 Май 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
ОП "Транспорт", проекти, концерт

Представители на Европейската комисия ще заседават Бургас, за да обсъдят успешно реализираните проекти, финансирани с европейски средства по Оперативна програма „Транспорт“ 2014 - 2020. Те ще посетят по важните обекти, като обиколката им ще бъде направена с електрически автобус.
След това, в 19:15 часа, представителите на Европейската комисия ще засадят дърво на площад „Тройката“. Тогава ще бъдат презентирани темите за екологично чист транспорт, грижата за природата и развитието на града с общи проекти.
Малко по-късно на площад „Тройката“ ще започне празничен концерт, с който ще бъдат отбелязани постиженията по Оперативна програма „Транспорт“. Кулминацията в него ще е ефектно шоу с дронове, на което ще станат свидетели всички присъстващи на празника. На сцената на пл. „Тройката“ за доброто настроение на бургазлии и гостите на морския град от 19:30 часа ще пеят детски хор „Милка Стоева“, поп певицата Вал и музикалната група „Камино бенд“. Водещ на концерта ще е Драгомир Симеонов.
Транспортът е важен сектор на икономиката във всяка една държава. Той гарантира свободното движение на хора и стоки. Развитието и инвестициите в областта на транспортната инфраструктура са от голямо значение за всички граждани и представители на бизнеса, казват организаторите на събитието.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1014 Последна промяна: 13:35:14, 14 май 2024