Предстоящи събития в Библиотеката до края на септември

Сряда, 21 Септември 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Библиотеката

* СтихоПлетки с Анета Драганова в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“

Поетесата и дизайнер Анета Драганова представя свои стихове и плетени дрехи в изложбена зала „проф. Димитър Аврамов“. На 23 септември, от 18.30 часа, е представянето на нейната книга, след което започва модното дефиле с плетените дрехи.

„На една закачалка - цял гардероб" – така дизайнерката описва концепцията на облеклата си. „В една дреха се крият поне още 3, 4, 5, та дори и 15. Всяка дама, която желае, може да облече и представи един от моделите ми. Всеки гост може да избере стих, който го докосва и да го прочете пред аудиторията. Ще ви запозная в постове към събитието с работата си, а вие можете да го направите на https://www.facebook.com/GameOfKnit“, казва още Анета Драганова.

Събитието продължава на 24 и 25 септември, когато плетените дрехи на Анета Драганова ще бъдат достояние на публиката.

 

* Европейска нощ на учените, 30 септември от 15 до 19 часа

В Регионалната библиотека "Пейо К. Яворов" четирима учени ще представят научнопопулярни презентации. Пет събития ще се проведат в Бургас в рамките на проекта SEARCH, финансиран от Европейската комисия по Програма „Мария Склодовска-Кюри“, за провеждане на Европейска нощ на учените през 2022 г. Входът за тях е свободен и не изисква предварителна регистрация.

 

* Институт по математика и информатика БАН, конференция

На 23 септември, от 13 часа – откриване на Конференция на Институт по математика и информатика към БАН. От 16 до 21 часа ще се проведат научни семинари.

Конференцията продължава на 24 и 25 септември.

 

* Антония Апостолова представя в родния си град своя бургаски роман „Нас, които ни няма“

Събитието е на 27 септември, от 18 часа. Организатори са Община Бургас, Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, Бургаска писателска общност, Издателство Жанет 45.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2105 Последна промяна: 15:43:22, 21 септември 2022