„Прегърнат облак“ представя новия си албум „НЕБЕ“

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 19 Май 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
„Прегърнат облак“ представя новия си албум „НЕБЕ“

Бургаската група „Прегърнат облак“ представя новия си албум „НЕБЕ“ в Галерия „Георги Баев” на 26 май от 19.00 часа. Концертът е с вход свободен.

Събитието се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Община Бургас.

Албумът „НЕБЕ“ включва 7 песни, изпълнени на български, английски, френски и испански език.

Музиката на „Прегърнат облак“ е акустична, обединяваща звученето на китара, глас, чело и перкусии. Групата стартира през 2019 г. в Бургас с авторската музика на бургаската певица Теодора Станчева и музикантите Асен Хайдутов /перкусии/, Евелина Савова /чело/, Тодор Тодоров /китара/. През 2021 към групата се присъединява и талантливият китарист Ивайло Нинчев.

„Прегърнат облак“ започва своето музикално пътуване с първия си EP албум „A cloud embraced”, осъществен с подкрепата на Национален фонд „Култура”. Албумът е изцяло записан и заснет в природна среда. Това се превръща в запазен знак на групата и нейната артистична концепция. През 2021 г. „Прегънат облак“ привлече вниманието на глобалното движение SOFAR Sounds и групата беше представена в серията „Тайни концерти на SOFAR“ в Бургас.

Първият албум на „Прегърнат облак“ можете да слушате тук:

https://music.amazon.com/artists/B097Q6FL28/a-cloud-embraced?fbclid=IwAR3glK58HxbEYIzlYpeXKIVwTmTLjbgtqNIMAnBNM2KVYDFw2n5L38tD-ws

https://www.youtube.com/channel/UCzAW90sKFpqZL4Iz4r5Kvaw

Фотограф: Мария Байчева

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 519 Последна промяна: 11:05:36, 20 май 2022