Премиерата в Бургас на новия спектакъл със Стефания Колева ще бъде на 18 февруари

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 2 Февруари 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Премиерата в Бургас на новия спектакъл със Стефания Колева ще бъде на 18 февруари

Премиерата на новия спектакъл със Стефания Колева „Затегнете коланите“ в Бургас ще бъде на 18 февруари в Културен дом НХК. Постановката ще срещне публиката с една героиня, която доста прилича на самата Стефания, и това не е случайно. Сюжетът се развива паралелно на екран - в заснети кинокадри ще видим реалната ситуация, а после, на живо на сцената, ще попаднем в „главата” на героинята заедно с всичките ѝ страхове и всички абсурдни несбъднати желания.

Когато се изправим лице в лице с евентуалния край, идват и поредицата от въпроси. Ако не се бях качила на този самолет? Ако бях взела други решения за важните неща? Ако бях живяла по друг начин?

Притисната от обстоятелствата, и малко на бързи обороти, героинята се опитва в оставащите ѝ малко минути живот да навакса неизживяното, минавайки през темите, които всяка жена върти в мислите си. Срещнах ли любовта? Какво щеше да стане, ако бях живяла по друго време, ако познавах Елвис, ако той се бе влюбил в мен? Ами ако живеех на друго място… например в Холивуд? Струва ли си да се пазят диети или този живот трябва да се живее калорично? Как изглежда Раят за мъжете?

Тези въпроси отприщват невъзможните възможни варианти на паралелните ни животи, за да стигнат до най-простичкия отговор накрая. И всичко това с много самоирония, въображение и обич към живота, хората, дори с любов към грешките, които всички правим.

Автори на спектакъла са Здрава Каменова и Светльо Томов. Режисьор на видеото е Иван Москов. Художник мултимедия е Никола Налбантов, а композитор на музиката - Добромир Кисьов. Видеото към спектакъла е заснето със съдействието на Института по въздушен транспорт - София.

Премиерата на „Затегнете коланите“ обещава да издигне публиката високо, да я остави без дъх и да я приземи неочаквано.

„Затегнете коланите“ е в Бургас ще бъде на 18 февруари.

 

БИЛЕТИ: 

- Eventim: https://bit.ly/3xQheGN

- Grabo: https://bit.ly/3C70k9s

- На място на каса "Часовника", телефон за контакт: 0899 837387

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 550 Последна промяна: 09:41:50, 03 февруари 2023