Пристигнаха първите поръчани от Общината дървета от Холандия, започва засаждането им по няколко големи улици

Вторник, 2 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Пристигнаха първите поръчани от Общината дървета от Холандия, започва засаждането им по няколко големи улици

Пристигна първата пратка школувани дървета от Холандия, които Община Бургас ще засади по улиците на града. Те са от видовете Acer plat. Emerald Queen и Acer plat. Globosum. Това са явори, подходящи за градска среда, които образуват хубава корона, но не са твърде високи – стигат до около 15 метра. Направена е и поръчка за бройки Platanus hispanica Malburg. Това е разновидност на чинара, но дърветата са селектирани за градска среда и отново не стават твърде големи.

Закупените от Холандия екземпляри са общо 150. Това са вече развити средноразмерни и едроразмерни дървета на възраст между 12 и 15 години. Още тази седмица започва засаждането им по улиците „Кирил и Методий“, „Демокрация“, „Асен Златаров“ и други.

Община Бургас вече трета година продължава и своята инициатива да дава безплатно фиданки на хора, които искат да ги засадят в междублокови пространства из комплексите и кварталите на града.

 

* На първата снимка виждате вече пристигналите в Бургас дървета, а на следващите избраните още в края на миналата година от разсадника в Холандия.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 6935 Последна промяна: 15:12:13, 02 март 2021