Продължава приемът на предложения за проектни идеи за Плана за интегрирано развитие на община Бургас за периода 2021-2027 г.

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 28 Май 2021
Публикувано от: Димитър Шишманов
Продължава приемът на предложения за проектни идеи за Плана за интегрирано развитие на община Бургас за периода 2021-2027 г.

До 4 юни всички заинтересовани граждани, неправителствени организации, фирми и сдружения от частния сектор може да изпращат своите предложения по оформяне стратегическата рамка на Плана за интегрирано развитие на община Бургас в периода 2021 – 2027 година /ПИРО/.

Целта е да бъдат събрани и анализирани повече мнения за развитието на общината и справянето с основни предизвикателства чрез използването на съществуващите възможности.

Повече за ПИРО 2021 – 2027 г. може да откриете на страницата на Община Бургас:

https://www.burgas.bg/bg/plan-za-integrirano-razvitie-na-grad-burgas-v-perioda-2021-2027.

Проектни идеи и предложения може да изпращате на адрес: [email protected].

Проект на стратегическа рамка за развитие на общината за следващите 7 години  бе представен пред обществеността и заинтересованите страни по време на обществено обсъждане.

Рамката на Плана за интегрирано развитие  на общината има няколко стратегически цели,  една от които  е ускоряване на социално-икономическото развитие на общността и постигането на устойчив растеж.

Друг приоритет в това отношение е да се подобри качеството на живот. Тук акцентът пада върху надграждане на постигнатото в ключови сфери на обществения живот. Амбицията е Бургас да бъде център на иновативно образование, което да осигурява подготвени кадри за бизнеса и развитието на икономиката.

Целта в сферата на здравеопазването е да продължава подобряването на условията в лечебните заведения, осигуряване на модерна апаратура и привличането на специалисти.

Сред стратегическите цели на ПИРО 2021 – 2027 са подобряването на регионалната интегрираност, устойчивото използване на природните ресурси и адаптиране към климатичните промени.

 

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2206 Последна промяна: 14:34:18, 28 май 2021