Проф. Амелия Личева представи поезия на ръба между личното и значимите теми на деня в градската библиотека

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 13 Май 2022
Публикувано от: Анелия Казакова
Проф. Амелия Личева представи поезия на ръба между личното и значимите теми на деня в градската библиотека

„Поезията, която се опитвам да правя може да се определи, че е някъде на ръба между личното и нещата, които са по-значими”, това сподели по време на литературната си премиера, уважаваният преподавател и литературен критик проф. Амелия Личева. Тя гостува в Бургас с поетичната си книга „Потребност от рециклиране”, която бе представена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, ден преди финализирането на престижния Национален литературен конкурс на " Петя Дубарова", където проф. Личева е част от почетното жури.

Книгата представи писателката и журналист Кристин Димитрова. Тя сподели, че езикът на стиховете е елегантен, плавен и лаконичен, без излишни украси. Кристин Димитрова представи различните темите, които се разглеждат в поезията на Личева, като смъртта, паметта, човешките отношения, както и влиянието на новите технологии, които са навсякъде около нас.

„Стихосбирката на проф. Амелия Личева е книга, която прочетох на един дъх, защото поезия се чете без дъх! Това събитие предшества обявяването на отличените автори в конкурса на името на Петя Дубарова и съм много щастлива, че Бургас посреща толкова значими имена в съвременната българска литература”, сподели Диана Саватева - зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт” към Община Бургас.

Сред гостите бяха проф. Калина Лукова, Елица, Дубарова, представители на пиастелската общност, бивши възпитаници на проф. Личева и ценители на литературата.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 644 Последна промяна: 17:39:21, 13 май 2022