Провокативно модно ревю  представят студенти „Моден дизайн“ от НХА на 20 юни в двора на Културен  дом НХК

Сряда, 19 Юни 2024
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Изображение 1074962

Провокативно модно ревю  ще представят студенти от специалност „Моден дизайн“ към НХА филиал Бургас на 20 юни, от 18.30 часа, във вътрешния двор на Културен  дом НХК.

Проектът „Мода без граници“ представлява уникална възможност за взаимодействие между гимназиите по изкуства в град Бургас и Катедра „Моден дизайн“ към НХА филиал Бургас. Представяне на модния подиум на креативните умения на студентите от филиала. В нетрадиционния подход са обединени модно ревю, изложба и образователни работилници, създавайки богато събитие, което не само привлича внимание, но и насърчава образователния обмен.
В рамките на образователните работилници, провеждани в Магазия 1, студентите от специалност Моден дизайн и преподавателите ще бъдат активни участници в предоставянето на знания и умения. Работилниците „Експерименталното рисуване“ и „Създаване на модел от нестандартен материал“ ще бъдат фокусирани върху усъвършенстване на креативните способности на младите дизайнери.
В период на технологичен скок модата е тласната към немислими и невиждани посоки. Чрез
различни конструктивни решения, подбор и обработка на материалите колекциите на студентите от специалност „Моден дизайн“ към Националната художествена академия  дават отговор на новите предизвикателства. Ако сте любопитни да ги видите, заповядайте на 20 юни в Културен дом НХК.
Събитието има и социален аспект, като предлага възможности за студентите и учениците да изграждат мрежи и връзки с общността и професионалисти в бранша, които ще създадат основа за бъдещи изяви и професионални колаборации.
Обогатен със социални, образователни и творчески елементи, проектът "Мода без граници - 2024" представлява идея за утвърждаване на модната култура и подкрепа на талантливите дизайнери.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 620 Последна промяна: 10:28:03, 20 юни 2024