РБ "Пейо К. Яворов" посрещна гости от Европейската комисия

Сряда, 15 Май 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
РБ

По време на визитата си в Бургас, директорът в Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ в Европейската комисия - София Алвеш, посети Регионална библиотека "Пейо К. Яворов". Сградата на културната институция бе отличена с голямата награда в конкурса на ЕК RegioStars през миналата година. 
София Алвеш беше придружена от Йорданка Чобанова - ръководител на Представителството на Европейската комисия в София.
"Това е първото ми посещение в Бургас. Градът е фантастичен. Аз също имам връзка с морето, родена съм в Лисабон, Португалия. За първи път виждам бреговете на Черно море. Имах възможността да се запозная с много от проектите, които са изпълнени с европейски средства в Бургас. 
Относно отличието за бургаската библиотека, тя добави: "Наградата е напълно заслужена. Библиотеката е културно средище, което свързва хората, предоставя им възможности за безплатен достъп до книги, до образование, развитие. И не на последно място – достъп до нови технологии. Това е изключително творчески начин да се създаде връзка между местната общност и културата".
Визитата имаше за цел да проследи работата и развитието на библиотеката, която е изградена с европейско финансиране по проект на Община Бургас.
Гостите бяха впечатлени от системата на работа в библиотеката, прилагането на иновации и специалното отношение към книгите. Реализирането на проекта е част от политиката на администрацията за утвърждаването на Бургас като културен център в региона и страната, заявиха от РБ "Пейо К. Яворов". 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 419 Последна промяна: 15:32:00, 15 май 2024