Регионално управление на образованието в Бургас работи активно по програма Еразъм +

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 28 Юли 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Регионално управление на образованието в Бургас работи активно по програма Еразъм +

От РУО – Бургас съобщиха, че работят по три проекта към програма Еразъм +.

„Продължаваме да търсим нови начини за отваряне на образователните институции към сътрудничество и развитие.“, каза Петя Петрова – началник на РУО – Бургас.

Експерти от РУО-Бургас гостуваха на своите партньори от Испания - Областна дирекция на образованието и културата – Галиция, Сантяго де Компостела, по проект „Computational Thinking in the Covid-19“. В срещата взеха участие и останалите бенефициенти по проекта – от Дирекция на средното образование – Хераклион, о-в Крит, Гърция; Училищен инспекторат на област Васлуи, Румъния, Областна дирекция на националното образование – гр. Ялова, Турция, и Сдружение за информационни стратегии – гр. Ялова, Турция.

През петте проекти дни бяха представени ключовите приоритети и дейности на образователните системи, както и начините за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти. Основен акцент бе споделянето на добри практики и инициативи, свързани с повишаване на дигиталните компетентности на учителите и прилагане на иновации в образованието. Интерес предизвикаха иновациите в образованието и STEM обучението в България.

Проведоха се дискусии за това що е то изчислително мислене и как пандемията се отрази на образователните системи в различните страни.

Партньорите посетиха KAFI - Център за повишаване квалификацията на учителите в област Галиция, както и Центъра за култура, в който се помещава новооткрит Център за обучение на обучители на дигитални/компютърни науки и иновации.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3169 Последна промяна: 10:32:54, 29 юли 2022