Регионалното управление на образованието проведе семинар по иновативни методи в преподаването на обществени науки в НЕГ „Гьоте“

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 1 Март 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Регионалното управление на образованието проведе семинар по иновативни методи в преподаването на обществени науки в НЕГ „Гьоте“

В Немска езикова гимназия „Гьоте“ се проведе семинар на Регионално управление на образованието - Бургас на тема: „Обмен на добри практики и иновативни модели за преподаване по обществени науки“. Той бе открит от експерта по обществени науки, гражданско образование и религии Веселка Тодорова.

Приветствие и пожелание за ползотворна работа от името на Немската гимназия поднесе Силвия Михова – зам.-директор по учебната дейност.

В семинара се включиха 56 учители по история, география, философия и гражданско образование. Онлайн лекция на тема „Кое, с какво и как да оценяваме“ представи д-р Екатерина Михайлова – гл. експерт по история и цивилизации в Центъра за оценяване в предучилищното и училищното образование.

С презентация на тема „Споделяне на добри практики в извънкласната дейност по история и цивилизация за гимназиален етап на обучение" се включиха учителят Петя Кудева от ПГСАГ „Кольо Фичето“ и Христо Химитлийски – ученик на гимназията.

Други техни колеги, които споделиха своя богат опит бяха Димо Дойко от СУ „Петко Росен“, който ги запозна с разработването на „Електронните тестове в Moodle“, Диляна Михайлова от ОУ „Найден Геров“ с „Проектно-базирано обучение по география“, а Христина Иванова от ОУ „Елин Пелин“ представи практиката си по отношение „Интерактивни методи на преподаване по география и икономика“.

Присъстващите оцениха високо представените добри практики и иновативни методи и се обединиха около идеята, че това е вярната посока за насърчаване на учителите в тяхната работа в съвременните динамични условия и изисквания за ефективен учебен процес.

Семинарът е само началото на поредица от обучителни дейности и професионални срещи, които имат за цел подобряване на преподаването по дисциплините от културно-образователната област „Обществени науки и гражданско образование“.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 457 Последна промяна: 15:57:50, 01 март 2024