Режисьорът на „Майка” Зорница София: „Благодаря на Бургас за топлото посрещане"

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 6 Февруари 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
Режисьорът на „Майка” Зорница София: „Благодаря на Бургас за топлото посрещане

При огромен интерес и повече от час дискусия премина прожекцията на нашумелия български филм „Майка”. Продукцията с режисьор и съсценарист Зорница София, продуцент Петър Минчев и с участието на актрисата Дария Симеонова в главната роля предизвика вълнението на публиката в Бургас.

„ Не се изненадвам, когато нашата зала „Тончо Русев“ в Културен дом НХК е пълна. Вече сме тествали публиката и тя е много подкрепяща. Това е една прожекция, реализирана в партньорството ни с Националния филмов център. През юни тук ще се реализира второто издание на фестивала на българското кино.

Много съм щастлива, че има такъв български филм, който се цели в проблематика със световна значимост. Един категоричен пример за успешно интегриране на документалното в художественото без това да разкъсва ореола на творческия порив.” Това сподели Диана Саватева, зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт”.

Голямата тема – за майчинството и въздействието на изкуството, има и бургаска следа в лицето на Петя Стойкова. Създателката на танцова школа „Дюн“ е реален участник в театралната програма на Елена Панайотова през 2016 година, чиято история е вдъхновила сценария.

„Вълшебно посрещане, вълшебна зала и разнообразна публика, това е щастие за всеки творец”, сподели режисьорът Зорница София. Тя, заедно със съпруга си и продуцент Петър Минчев, разказаха интересни моменти от снимачния процес на филма. Кадрите са автентични, в едно от гетата на Кения, а участниците са реални хора. Творците не скриха силните си впечатления от преживяното в Африка и споделиха, че въпреки трудностите и суровия живот, който водят хората на континента, те умеят да се радват на живота и го празнуват всеки ден.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1975 Последна промяна: 11:04:24, 07 февруари 2023