Роман на двама автори от Варна и Бургас ще бъде представен в Библиотеката на 26 февруари

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 23 Февруари 2024
Публикувано от: Анелия Казакова
Роман на двама автори от Варна и Бургас ще бъде представен в Библиотеката на 26 февруари

Един роман, двама автори. „Ключът на реката” е интригуващ разказ за любовта и човешките отношения. Роман, в който героите, вървейки по своята житейска пътека, израстват като личности и достигат до собствените си философски прозрения. Всичко се случва непринудено, естествено и красиво.

 Ключът на реката“ е симбиоза от търсенията и вдъхновенията на двама автори - Иван Иванов – Доброгледски и Донка Стоянова – Белла Донна. Единият е от Варна, а другият от Бургас. Как са съчетали писането и са сплели историята ще разкажат на лична среща с бургаските читатели на 26 февруари /понеделник/ от 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Редактори на книгата са Катя и Константин Зографови.

Романът е номиниран за голямата награда „Варна“ 2022 за литература.

 За авторите:

Иван Иванов – Доброгледски е роден на 4 юни 1954 г. в гр. Провадия. Петнадесет години офицер във Военноморския флот на България. Пет години вахтен офицер на търговски кораби.
От 1998 год. – мениджър в морска агенция.
 Член на Сдружението на варненските писатели.
Автор е на пътеписа „Солени кръгове“ /1999 г./, на стихосбирката „Нощта и денят на моята същност“ /2009 г./ и на романа „Мравки по кожата“ /2018 г./.

 Донка Стоянова – Белла Донна е родена в Граматиково, Бургаска област.
Автор е на стихосбирките „Водовъртеж“/1995 г./ и „Огънят в мен“ /2000 г./. Съставител е на „SMS поезия“ – първи конкурс 2004 г. Публикува във вестниците „Родово имение“, „Морски вестник“ и сп. Слънчоглед. Работила е съвместно с композиторите Красимир Гюлмезов, Йонко Попов, Пламен Велинов, Иван Пантелеев, Жан Шейтанов, Атанас Косев.v

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 549 Последна промяна: 12:53:51, 26 февруари 2024