Романът „ГРАНИЦИ” поставя темите за морала и непредвидимите човешки реакции в критични ситуации – премиерата е на 26 януари в ЦСИБ

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 25 Януари 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
Романът „ГРАНИЦИ” поставя темите за морала и непредвидимите човешки реакции в критични ситуации – премиерата е на 26 януари в ЦСИБ

По границите на тънкия хумор и сериозните теми лъкатуши текстът на втората книга на бургазлията Стоян Дамянов – “ГРАНИЦИ“, определяна от критиката като документален роман.

Официалната премиера на книгата в Бургас ще се състои на 26 януари (четвъртък), от 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Сюжетът в романа е като лъч на прожектор, който шари из миналото, из морето от хълмове, долищата и черните пътища на Странджа. Читателите ще се „разходят” по дебрите на морала, мечтите и непредвидимите човешки реакции в критични ситуации. Ще слушат диалог между приятели, преминал в по-голямата си част в мълчание. Диалог между мъже, служили вярно на България в две съвсем различни държави. Разговор, теглен упорито в две противоположни посоки - от официалната доктрина на чулите и челите към реалната картина на виделите и изживелите.

„Ще си говорим за литература, граници, мечти, момичета и други неща. Това не е сериозно или драматично четиво. Това е светъл, изпълнен с хумор и самоирония поглед към един от най-хубавите периоди в животa на човек - младостта“, споделя авторът Дамянов.

До този момент „Граници“ е представяна само на самите участници в събитията.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1656 Последна промяна: 11:04:22, 25 януари 2023