Роза Боянова и Наталия Недялкова представят нови книги в Библиотеката

Вторник, 20 Април 2021
Публикувано от: Стефан Минчев
Поезия

Стихове от Розариума и песни на ZoomБула ще прозвучат в навечерието на един от най-красивите християнски празници Цветница в новия дом на книгата в Бургас. На 23 април, от 18.00 часа, в Конферентната зала на Регионална библиотека „П. К. Яворов“ свои стихове ще прочетат поетесите Роза Боянова и Наталия Недялкова (която този път е в творческото си амплоа ZoomБула).

Роза Боянова ще представи стихове от последната си книга, отпечатана от издателство „Захарий Стоянов“ – „АЛТ. Стиховете, които ме избраха“.

„Да представяш поезията на Роза е като да анализираш химическия състав на водата около остров Света Анастасия, да се опитваш да броиш кръговете на дърво, което расте със спиралата на вечността – всеки опит за анализ би бил незавършен, както погледнат в перспектива всеки хоризонт е вечен в своята безкрайност…  Мисля че съвършената поезия може да бъде завършена само от читателя.“ – това са думи на Николай Гундеров, автор на предговора към книгата на Роза.

Наталия Недялкова ще представи новата си македонска книга „Стапица за поетски соништа“ („Капан за поетични сънища“). Тя е своеобразно продължение на творчески инициативи на Майските срещи на славянските творци в Бургас „Свято Слово“, които тази година ще се проведат за петнадесети път. Псевдонимът на авторката е вдъхновен както от красивото цвете зюмбюл, едноименен кинообраз (Зумбула), така и от интернет платформата  Zoom, чрез която в условията на пандемията се провеждат повече от година международните поетични четения.

  

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2347 Последна промяна: 16:39:27, 21 април 2021