Руски кинокласики ви очакват цяла седмица на сцена „Охлюва”

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 9 Август 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
Руски кинокласики ви очакват цяла седмица на сцена „Охлюва”

Има филми, които може да гледаш само веднъж, но има и такива, които остават вечна класика и се превръщат в любими за поколенията. Точно такива филми ви очакват в следващите пет дни на открита сцена „Охлюва” до Културен център „Морско казино”. Прожекциите са безплатни, а началото е от 20.30 часа.

И тази година бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се потопят в атмосферата на хитовото руско кино от 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век. Първият филм започва още тази вечер.

Вечери на руското кино стартират с класиката "Ние от джаза", режисиран от Карен Шахназаров. Комедията от 1983-а година ни отвежда в Одеса, 20-те години на миналия век и ни среща с група млади джаз ентусиасти, които мечтаят за слава в Москва. Съдбата им праща много препятствия, гарнирани с комични срещи и неприятности. Но, момчетата влюбени в музиката, остават верни на изкуството до края.

Във вторник, 10-ти август, програмата продължава с лентата „Джентълмени с късмет”. Това е комедията от 1971 година на реж. Александър Серий, която остава сред култовите заглавия в руското кино и със сигурност може да бъде наречен касов, защото през 1972 събира 65 милиона зрители.

Комедийната драма „Не тъгувай” очаква киноманите на 11 август. Лентата е режисирана от Георгий Данелия, а сценарият е на Резо Габриадзе по романа на Клод Тилие „Моят чичо Бенджамин“.

Вечерта на 12 август /четвъртък/ е запазена за комедията „Иван Василиевич сменя професията си” от 1973-та година на режисьора Леонид Гайдай. Филмът е по мотиви от пиесата „Иван Василиевич“ на Михаил Булгаков.

За финал на 13 август е прожекцията на романтичната комедия „Кавказка пленница” от 1967-ма година. Режисьор и сценарист на лентата е Леонид Гайдай, а темата му е отвличане на невеста.

Вечерите на руското кино са с вход свободен и се провеждат със съдействието на Община Бургас и почетното консулство на Руската федерация в Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2307 Последна промяна: 14:19:20, 10 август 2021