С демонстрации за безопасна употреба на електрически тротинетки и лов на съкровища премина кампанията на Община Бургас „FIXирай скоростта“

Понеделник, 26 Юни 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1064253

С демонстрации за безопасна употреба на електрически тротинетки, лов на съкровища, много награди и емоции премина инициативата на Община Бургас „FIXирай скоростта“. В събитието, което се състоя на площад „Св. св. Кирил и Методий“ с водещ Артьом Анатолиевич – Арти, взеха участие общо 60 души - младежи и млади семейства с деца.

Лятото е сезонът, когато най-често се използват велосипеди, тротинетки, скутери, ховърбордове и други електрически превозни средства, особено от учениците, които излизат във ваканция. Тези превозни средства, освен че могат да бъдат много удобни, често се превръщат в опасност за всички придвижващи се в споделена градска среда.

Кампанията е по идея на кмета Димитър Николов и е насочена към заостряне на вниманието на подрастващите към правилата, скоростта и местата за безопасна употреба на електрически превозни средства в градска среда, като електрически тротинетки и скутери.

Зад каузата застанаха Община Бургас, Областна дирекция на МВР, Пътна полиция, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и Младежкия международен център.

На площад „Св. св. Кирил и Методий“ бе обособена зона за ползване на тротинетки със съдействието на фирма Lime, партньори на инициативата.

Демонстрации, свързани с безопасна употреба на електрически превозни средства, направиха Михаил Стоянов - управител на „Power Service“ и Евани Попдончева - сътрудник на фирма Lime за страната.

20 отбора се включиха в ловът на съкровища /трежър хънт/, като участниците има за задача да преминат 8 точки на различни места в града и да отговорят на въпроси или предизвикателства, свързани с карането на тротинетки и скутери.

В края на предизвикателството в градска среда всички участници получиха награди – светлоотразителни ленти, стикери, раници, фарове и каски, които са задължителни при употреба на електрически скутери.

Кампанията “FIXирай скоростта” ще бъде основен акцент в лятната програма на Община Бургас, с фокус върху младежките събития.

Повече подробности за състезанието можете да откриете на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/9473454782727359 и www.tiktok.com/@fixirayskorostta2023

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1717 Последна промяна: 10:49:57, 27 юни 2023