С изложба на Радка Караиванова започва празничната програма за Никулден в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 29 Ноември 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
С изложба на Радка Караиванова започва празничната програма за Никулден в Бургас

И тази година обичаната художничка Радка Караиванова ще зарадва бургазлии и гостите на града с тематична изложба за Никулден. Тя носи заглавието „Есенни импресии и древни знаци” и ще бъде открита в първия ден на декември. Вернисажът е от 17.00 до 20.00 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”.

Над 30 платна маслена живопис ще бъдат част от 73-та изложба на художничката. Тя остава вярна на себе си и отново ще представи пейзажи и сюжети, вдъхновени от морето и Бургас. Грамофона, Моста, Фара, остров "Св. Анастасия" и покровителят на Бургас – „Св. Николай Чудотворец” – имат запазено място сред платната на Рачето, както я познават поколения бургазлии.

Посетителите на изложбата ще имат възможност да се докоснат и до интересни ръчно направени бижута – гривни, колиета, които също ще бъдат част от изложбата.

Експозицията „Есенни импресии и древни знаци” е с вход свободен и ще може да се посети до 31 декември.

Повече от 30 години Радка Караиванова рисува филмови плакати за киносалоните в Бургас. През последните години представя авторските си възгледи в тематични експозиции, отличаващи се с много емоция, жизнерадостност и любов.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 520 Последна промяна: 11:09:13, 30 ноември 2021